SALİM NİZAM'IN YENİ KİTABI GÖNEN'İ ANLATIYOR…

SALİM NİZAM

Gönen'de Yeni Ömer Seyfettin olarak tanınıyor ve Gönen'in tarihine yeni kitabıyla da ışık tutmaya çalışıyor.

Gönenli yazar Salim NİZAM edebi çevrelerde ve Gönen’de Yeni Ömer Seyfettin olarak tanınıyor ve Gönen’in tarihine yeni kitabıyla da ışık tutmaya çalışıyor. Ülke çapındaki pek çok yarışmada otuza yakın edebiyat ödülü alan Gönen’in Yeni Ömer Seyfettin’i Salim NİZAM yeni kitabında Gönen’i anlattı.

Ömrüm Uzaklarda Azalmasın

adlı romanında 1920’li yıllarda Gönen Elbizlik Köyü’nde yaşayan Rumların yaşamlarını ele alan yazar Gönen’in işgal yıllarına, Kurtuluş Savaşı’na, Lozan’a ve mübadeleye de ışık tutuyor.

Roman tarihi öğeler kadar, güçlü kurgusu, fantastik ve masalsı yanıyla da dikkat çekiyor. Kitap piyasaya çıktığı temmuz ayından bu yana akademisyenler ve eleştirmenler tarafından farklı karakterleriyle ve yer seçimiyle de oldukça başarılı bulundu.

Yaz tatilinde Kavala Kurabiyecisi adlı çocuk romanını tamamlayan yazar, şu sıralar aynı zamanda daha önce katıldığı TRT Belgesel Kanalı’nda Buluşma Noktası Türkiye Programında anlattığı Manyas Kocagöl Kazaklarının da romanını yazıyor. Ödülleri kadar kitaplarının sayısı da hızla artan yazar birçok televizyon programından davet alıyor.

Bundan sonraki projelerini yazarımız şöyle cevapladı : “Her şey 2005 yılındaki Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması’yla başladı. Bu konuda Gönen Belediye Başkanı Hüseyin YAKAR’a şükranlarımı sunarım. Ödüller ve kitaplar birbirini tetikledi.

Kitaplar imza günlerini doğurdu ve gittiğimiz şehirlerde Gönen’in tanıtımına katkıda bulunduk. Gönen Kaymakamı Hüseyin PARLAK’ın yaptığımız çalışmaları sürekli desteklemesi de bizi motive ve onurize etti. Bundan sonraki planım SON KAZAK ve KOCAGÖL romanımı tamamlamak ve hem yetişkinlere hem de çocuklara ve gençlere göre kitaplar yazmak.”

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı